Frågor om träning~ | FitnessSarah

FitnessSarah

Annons

Frågor om träning~

Jag såg att min goda vän Ronja hade lagt upp ett par frågor på sin blogg och why not? Alltid lika roligt med sådant. 

 

Min träningsbakgrund: 
När jag var liten testade jag på allt möjligt – handboll, fotboll, t.o.m gymnastik men inget av dem var långvariga. Jag var jätte lat och mullig som liten, chips lockade mer än att vara aktiv. 
Det var först under högstadiet då jag blev allt medveten om min kropp och tack vare en kompis började jag gå mycket promenader, minska matintaget och gick ned ofantligt mycket under bara en sommar. Kort därefter skaffade jag även ett gymkort på Sportlfie (som de då hette) och tränade alltid innan frukost och skolan på gymnasiet. Då blev det mycket grupp-pass och kondition (trots ett hat mot det).  Det är först nu de senaste åren som jag har fått en hälsosam relation till träningen och verkligen vet vart jag vill.

I mina öron när jag tränar:
Det varierar jätte mycket, men just nu är det mycket hiphop. 

I min träningsväska:
Again, mycket variation men vanligtvis är det en shaker, behållare för pwo, bcaa och proteinpulver, workout-bok, träningsskor, kläder anpassad efter passet (shorts under kondition, tights under grupp-pass/vanlig träning), deo, medlemskort, handskar, bälte och magnesium vid rygg och axel-pass, fotledsvikter för ben m.m. 

Favoritmuskel: 
Rumpa, rygg och mage, I love them! 

Mål med träningen:
Mitt största mål är just nu att kunna göra ordentliga pull ups och lyfta upp min egna kropp via avancerade övningar. Annars är det det klassiska som att behålla den balanserad tack vare yoga och bodybalance. Och vältränad och snygg tack vare muskelbygge. 

Favoritövning:
Squats, planka, marklyft m.m. Måste man välja bara en?

Favoritmat:
Tacooooos! 

Favoritkonditionsträning:
Haha, jag hatar egentligen kondition. Men intervaller, spinning, boxning (lite kondition är det under passet) och powerwalks. 

Favoritmellis:
Nötter eller kvarg med bär. 

Då tränar jag allra helst:
Tidigt på morgonen när man vet att alla sover, när hela fitnessgänget är på gymmet (brukar vara på mitten av dagen) och kvällen då det är lite stillare. Jag tränar på två olika anläggningar så kan variera mig ganska mycket.

Mitt bästa kosttips:
Ha en dag i veckan då du fixar matprep och ge dig själv tid för det. Det är smidigare för då slipper du tänka på vad du ska äta o.s.v. 
Sedan ha alltid någon youghurt eller nått sådant i kylskåpet, är du bara lite hungrig då är det perfekt. 
Tänk på att sötsug bara är en känsla. Du behöver inte äta hela kakan utan bara en liten, liten bit kan göra behovet tillfredställt. 

En fredagskväll unnar jag mig gärna:
Mörkchoklad, bär, frukter, popcorn m.m.  Måste det vara onyttigt som man väljer?

Hälsa för mig: 
Är en balanserad livsstil där man väljer hur man ska leva sitt egna liv. Göra det man älskar, mår bra av och trivs med.

Det här åt jag idag:
Innan frukost: kaffe
Frukost: Youghurt med Paulins flingor och lite vindruvor.
Efter träningen: Proteinshake och kvarg med hallon.
Lunch: Keso och kalkon.
Middag: Ris och köttfärs med spenat.
Kvällsmat: Youghurt och lite nötter.

Därför tränar jag: 
För att bli bättre än vad jag var igår. Bli starkare och smidigare i kroppen och pga mina mål. 
Det finns inget som jag älskar mer än att träna – det är min hobby, mitt jobb och min livsstil.

Min favoritfrukost:
– Proteinpannkakor.
– Low carb bröd med makrill.
– Yoghurt med müsli och något litet till.

Detta skulle jag vilja utöva:
Hm….militärträning tror jag eller någon riktig kampsport. 

Detta klarar jag mig inte utan:
Hörlurar, musik och ibland keps – ett beroende och ett måste!

Detta tränar jag allra helst i:
Träningsshorts, keps och något linne under styrketräning och en mysig tröja och tights under Bodybalance. Jag vill helst kunna se mina muskler när jag kör styrketräning och känna mig bekväm under en klass. 

Glöm inte att..

Det tar tid för kroppen att förändra sig, du kommer inte att få din drömkropp på ett par dagar bara för att du tränar. Ha tålamod!
Gör det som får just DIG att må bra! 

10903488_341183382673078_358788481_n

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats