Myten: Muskelbygge gör dig bulkig. | FitnessSarah

FitnessSarah

Annons

Myten: Muskelbygge gör dig bulkig.

Här om dagen hörde jag myten (och rädslan bland många): “Jag är rädd att muskelträning ska få mig att se stor ut”.

large

Här ovanför är en tjej (Alexandra Bring för er som inte känner till henne) och hon tränar regelbunden styrketräning. Hon är en stor inspirationskälla bland fitnessvärlden. Ser hon stor ut på bilden? Nopp. Hon ser vältränad ut och helt fantastisk.

Kondition slimmar medan muskler bygger. En bra kost gör den optimal. Tränar du regelbundet och äter hälsosamt, då skulpterar sig kroppen och du får rumpan, armarna magen. Sålänge du tränar rätt bara!
Jag tycker att det är viktigt för alla som styrketränar att våga ta i, testa och se hur din kropp fungerar.  Vi är alla olika helt enkelt.
Vi kvinnor har inte alls lika lätt för att bygga muskler som män. Våra kroppar är designade till att klara av att föda barn, därav våra kärlekshantagen. Dessutom ÄLSKAR jag dem. Vi kvinnor har så otroligt snygga kroppar, oavsätt form.

Så alla ni där ute som är oroliga för att bli för “bulkiga” eller “stora” pga ökad muskelbygge: don’t worry, det kommer inte att hända. Sköt kosten och lägg på extra vikt på stången så behöver du inte oroa dig. 

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats